torsdag 20 augusti 2020

Högsommar på Österlen


Österlen har jättelika stränder, en del som gjorda för att överbefolkas av badtörstande människor som utan hänsyn invaderar och utnyttjar varje meter.....

.....och så finns det stränder där den strandvaktande kråkan har lugn och ro...kan kolla på den fortsatt blommande triften, blåklockorna....

....umgås på håll med kentska tärnor och någon halvsovande skrattmås.....

....och jätten där borta i Stenshuvud. Skönt att dessa andningshål fortfarande finns!


I en annan del av Österlen håller starar på att samla ihop sig i flockar inför flytt och övervintring, De blir till en gråbrun, rörlig, matta ovanpå tångbältets inbjudande bord av delikatesser för en hungrig stare.


I Glivarpa mosse lyser det vitt bland buskagen. En av våra senaste tillskott till den svenska fågelfaunan, ägretthägern, har i sitt omkringstrykande flyttningssätt hamnat här. Jag kunde se tre individer, här kan man se, förutom fågeln i busktoppen, ytterligare en skymta bland buskgrenarna.

Här tiggde ormvråksungar, en rödglada patrullerade elegant släntrande i luftrummet, en brun kärrhök jagade och en pilsnabb sparvhök satte liv i det högsommarvarma dåset bland platsens småfåglar.

Här och var har tofsvipor slagit till och njuter även de av högsommarvärmen och friden.


Sakta ersätts vårens stress med ett högsomrigt lugn! Parkeringsplatserna vid badstränderna är bara ett bekräftande undantag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar