måndag 17 april 2023

Påsk - Österlen öppnar upp

 Påsken är lite av uppvaknandets tid efter vintervilan. Pulken tar emot gästande tranor och gäss i tusental. Den dag vi var där räknade man till 8500 tranor

Släkt och vänner besöker och njuter med oss av den tidiga våren

Och vi är många på plats


Nästa besök blir Äspet, den fina fågellokalen i Åhus

Här möter vi skärfläckor, nyss anlända från vinterkvarteren. Det är en vacker men kylig påskdag och vinden från havet biter lite i kinderna

Även den omgivande skogen ingår i naturreservatet vid Äspet, och här pågår arbete, i Länsstyrelsens regi, med att blottlägga sandfällor till gagn för den biologiska mångfalden.

Det suger när man är ute och för att mätta hungrande magar, gör vi besök i Åhus, en av alla dessa pärlor som ligger utmed kusten här nere i sydöst. Pråmen blev stället som hedrades och som bjöd på alldeles utmärkt lunch.

Det är vackert och trevligt i Åhus, mycket värt ett besök!

Att Absolut Vodka tillverkas i Åhus är ju välkänt och här har vi Absolut Home, där du bl a kan bli guidad om Absoluts historia

Påsk innebär också premiär för Suckarnas gång, den stora loppisen i Simrishamn, som från och med nu pågår varje lördag till långt in på hösten. Vi är med på premiären!

Här tycks döljas något fynd!

Men fullständigt ointresserade av kommersen nere på marken pågår i Brunnsparkens trädkronor ett annat liv,  minst lika intensivt, när parkens 200 råkbon ska byggas!

Påsk är också likabetydande med konst. Österlen svämmar fullkomligen över av konstutställningar och olika arrangemang. Vi nöjer oss med ett besök i konstvärlden, till Simrishamnskonstnären Hans Larsson, en av Sveriges absolut främsta fågelmålare. Världsklass! Underbart besök!


 



Med bilden av sträckande ejdrar på näthinnan så konstaterar vi - nu är det öppet på Österlen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar