måndag 27 mars 2023

Gedings mosse

 Detta är bilder från en Coccothraustesträff på Gedings mosse. En fågelexkursion av en lite annorlunda tappning. Det är inte möten med stora fågelmassor som gäller här. Här får vi njuta av diskreta lockläten från mesar och andra arter i en fin skogsmiljö.

Det börjar dock med en stor och väldigt livlig flock bo/bergfinkar som under intensivt födosökande passerar där vi väntar på fler kamrater som ska ansluta. Svårt att uppskatta antal,  det är ca 100 på bilden, men 4-500 upp mot något tusental kan det ha varit. Kul start!

Det är en ganska rejäl skogsmiljö vi vandrar i, som ibland öppnar upp sig, lövträdsinslagen ökar. Här ligger rester från en odlarmöda som gett upp.

Det är fin skogsmiljö vi vandrar i långa stunder, men en del mindre attraktiva granåkrar finns också, täta, ogenomträngliga, som gjorda för biologisk enfald!

Men det är nöjsamt att vandra här, mycket mesar, kungsfåglar, gulsparv, bofink och hela tiden taltrastar vars sång dominerar ljudmattan. Ibland hörs tranor på avstånd, en sångsvan flyger förbi, enkelbeckasin "tickar" och en nyanländ skogssnäppa stämmer in. Det är fint!




Vädret? Jo, det var väder! Tyvärr långa stunder ett lätt silande regn. Det var inte utan att kaffet värmde lite extra bra vid de föredömligt utplacerade trädgårdsmöblerna. En trevlig lokal och en trivsam vandring! 26 arter såg vi, där duvhök och spillkråka också bör nämnas.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar