Google+ Followers

söndag 29 november 2015

KFV utbildar fågeltvättinstruktörer i Halmstad

Det ser ut som en operationssal på ett fältsjukhus men det är en av de tvättanläggningar för tvätt av oljeskadade fåglar som KFV har till förfogande! KFV -se mer-  kfv-riks.se

Vi är i Halmstad dagen före och sätter upp det tält vi använder och förbereder inför utbildningen.

Med tanke på vädret med regn och blåst var det skönt att kunna använda Räddningstjänsten i Halmstads övningslokal för utbildningen.

Deltagarna från Blå Stjärnan börjar samlas

 Vår ordförande Magnus Edelius inleder med vad KFV är och hur vi verkar........innan Pernille Kragenskjöld tar över för den mer direkta kunskapen om hur man tvättar  en oljeskadad fågel Fikapausen är alltid en viktig stund....och trivsam!Sedan börjar allvaret. Nu är deltagarna klädda i regnutrustning och gummistövlar...

....sedan visar Pernille hur man får på sig den sista utrustningen, skyddsoverall, handskar, munskydd och skyddsglasögon.

Så här ska det se ut! Vi brukar skriva dit namnet med tuschpenna på bröstet, det är enda chansen att veta vem som döljer sig i utrustningen. Notera silvertejpen för att täta mellan handskar och overall. Vad kan man inte ha silvertejp till!

Det är inte helt lätt! Man arbetar i tvättgrupper om tre som får hjälpa varandra på med skyddsutrustningen.

Sedan börjar arbetet med att tvätta fåglar. I utbildningssituationen används döda, oljeindränkta fåglar som tvättobjekt.

Det är mycket teknik i hur man sköter själva tvättningen. Pernille går runt och instruerar och visar.

Servicegänget får en lite stunds paus.

Det var stort intresse och engagemang i gruppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar