fredag 1 februari 2013

En handelsresa med havsörn....

 
Ja, var börjar detta? Frun ska ha nya skor. Simrishamns affärer har inte det erfoderliga. Men ryktet går,  i Höör, mittemot Bilema (numera City Gross), där finns det!!!! Vad göra? Vi åker! Tackar återigen möjligen att åka direkt, som de glada pensionärer vi är!
 
Det blev nya skor!
 
Men det som höjde dagen var en liiiten sidotripp. Till Fyledalen!
 
Här är våren så påtaglig. Översvämningar.
 
 
 
Detta är den underbaraste tiden på året! När vintern viker. Våren är på gång! Vintergäck blommar där hemma i Simrishamn!
 
 
 
 
Den lilla, obetydliga Fylan blir bred, tar över. Vårens breda famn öppnar sig!
 
 
Kolla där! En örn! Ser ni den? Där! I det stora buskaget! Ser du inte! Där i vänsterkanten!
 
 
Nej, du har rätt, det är inte lätt. Men en liten mörk prick där i vänstra delen. Kan det vara den?
 
Javisst! Detta är fotat på ca 300 m avstånd!
 
 
Det är för långt för att se detaljer och jag har inte tubkikaren med mig. Men det ser ut som en adult, alltså häckningsberedd havsörn! Så jäkla härligt!
 
Lite längre utefter vägen möter en stor flock hjortdjur. Här är jag mycket mer osäker. Det är en flock på ca 50 djur som lugnt går och betar. Min gissning är att det är dovhjort! Måste lära mig mer här!
 
 
Så passerar vi Tosterup slott. Känt från 1330-talet, med en fantastisk historia genom 700 år. Nu är ägaren greve Jan Ehrensvärd och fastigheten är jordbruksinriktad och omfattar ca 800 tunnland! Noterbart är att Tyco Brahe hade sin barndomstid här. Slottet ägdes en tid av hans bror!
 
Nåväl! Från skoinköpsresa till Tyco Brahes barndom. Fattigare, men lyckligare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar