söndag 13 juli 2014

Överfullt hos KFV Simrishamn!


Just nu är det, tyvärr, högsäsong på KFV (Katastrofhjälp - Fåglar och vilt) Simrishamn. Idag kom en påringning från polisen om en knölsvan med fiskelina runt benen. Svanen fanns i Kåseberga.

Vi lokaliserade snabbt svanen, hanen, i en knölsvanfamilj med tre ungar. Bo började nu försöka mata den till oss för att försöka fånga in den och frigöra den från fiskedraget. Närmare än så här kom den dock inte.

Vi passar förstås på att se vad det är den har. Det visar sig att det inte finns med någon rev. Det är ett drag som fastnat i bröstfjädrarna.

Det ser ut som om draget sitter ytterst i bröstfjädrarna. Det finns ingen påverkan varken på ben, fötter eller vingar. Vi bestämmer oss för att draget inte utgör någon akut fara för svanen så vi avbryter aktionen, meddelar anmälaren hur det ser ut och vad vi kommit fram till.

En flock storskarvar har följt det hela på avstånd.

På väg hem kommer ett samtal om en upphittad skadad glada som finns vid Glimmingehus. Vi åker dit och ser att intresset för Glimmingehus är stort i dessa semestertider! När vi ska hämta gladan visar det sig vara en ovanligt vacker s k Börringevråk d v s en väldigt ljus ormvråk.

Vi kollar upp tornfalkarna i borgen och där har ungarna flugit ut och sitter här och var i gluggarna på borgväggarna.

I vår lokal sitter ett av Glimmingehusfalkarnas syskon. Den mår utmärkt och flygtränar för fullt i vår voljär.

Just nu finns 1 tornfalk, 1 rödglada, 1 ormvråk, 2 gråtrutar, 1 brevduva hos oss för rehabilitering. Dessutom kom det in en gök igår men som dessvärre var så illa däran att den måste avlivas.

Falkens öga! Här ser man också rester av ungdunet på hjässan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar