tisdag 26 augusti 2014

Kivik, must, hotell och KAOS i Södra Mellby


Dagens infall var att göra ett besök på Kiviks musteri! De har en trevlig butik där alla deras produkter säljs och det är sanneligen inte lite! Detta blev dagens kap!

Ljus, trevlig butik!

Produktionslokalerna ligger inbäddade i grönska. Efter mycket diskussioner med Länsstyrelsen fick man tillstånd att bygga ut en del. Orsak till tvekan är de bestånd av lövgroda och hasselmus som finns här. Det är inte många industrier som har de problemen.

Vi fortsätter in mot Kivik. Vägen går förbi Kungagraven. Graven är en 3300 år gammal bronsåldersgrav som hunnit med att förstöras, raseras och renoveras till dagens tillstång. Det är en av de största gravarna i Skandinavien med en diameter på 75 m.

Väl inne i Kivik möter oss Fritiof Nilsson "Piraten" ute på promenad. Just här utdelas Piratenstipendiet, i år till Gösta Ekman.

"Piraten" har en fin utsikt ner mot hamnen.


Även om turismen slagit klorna i Kivik så finns här fortfarande några fiskare kvar.

Ett besök i Kivik måste inkludera det anrika Kivik Hotell. 100år gammalt, prins Eugen har tillbringat tre somrar här, även Hotell Svea i Simrishamn skryter med det! Trädgården är en Italieninspirerad nyanlagd härlig miljö. Mera kan du läsa här http://www.kivikshotell.se/

Här hittar vi en underbar installation av en symfoniorkester!

Jättehärlig anlagd trädgård....

....med en fantastisk utsikt över Hanöbukten.

 På vägen hem besöker vi KAOS som är ett konsthantverkskollektiv i Södra Mellby beläget i gamla skolan.

Trevligt att besöka! Varm, välkomnande miljö och ett uppsjö av produkter, samtliga genuina hantverk!



Men det var detta som blev dagens trofé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar