Google+ Followers

torsdag 28 maj 2015

Bland alpackor och Knäbäckshus!


Vi har trevligt besök från Småland. Sonja och Lars är hos oss och vi börjar en liten rundtur på Österlen hos Österlen Alpacka i Gröstorp. Nyfikna, nyklippta möter alpackaflocken oss.

Förutom de underbara djuren så möter oss en fantastisk blomsterprakt i form av olika pioner.

Det är berg av pioner!


Men det är djuren vi kommit för att se, och köpa garner av deras ull. Min kära hustru köper garn som kommer från den vänstra av dessa alpackor! Tänk att ha sådan koll på varifrån ull och spunnet garn kommer. Jag blir imponerad av uppfödarens kunskaper och engagemang i sina djur!

Här är hon ibland sina djur! Detta är ett ställe man lämnar med mycket goda känslor. Omtänksam och kunnig skötsel och fantastiska produkter! Österlen Alpacka, värt att lägga på minnet!

Vi fortsätter till Knäbäckshusen, byn som flyttades från Ravlunda skjutfält hit. Här finns ett litet kapell för kontemplation och ro.

 Det är en mycket stilla och rofylld stämning här. Här tittar vi på stenar som besökare hämtar från stranden, skriver sitt namn på, och placerar i kapellet som minne från sitt besök.

Den lilla sandstranden som kläms mellan havet och den branta strandklinten är fantastiskt vacker.

 Här kan man njuta även vid ett väder som är bra men inte tillräckligt lockande för ett bad. Den som njuter mest är Casilda!

Den runda hättan av Stenshuvud i bakgrunden.

Sten är något som alltid lockar fantasin och några vackra stenar följer nog med.

En blöt men lycklig Casilda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar