Google+ Followers

fredag 21 augusti 2015

Jönköpings stadspark - lek-, kultur-, djur- eller fotbollspark? - Allt!


 Mitt första besök i Stadsparken var en fotbollsmatch med Jönköpings Södra i allsvenskan 1960. För mig var Stadsparken och fotboll tätt sammankopplat.
När jag nu besöker Stadsparken i sällskap med barnbarn då är det lekplatsen som gäller, och vilken lekplats! En fantastisk anläggning, med möjligheter till lek för alla åldrar.

 Efter att lekt av sig all denna energi så räcker lugnet till för att ta in övriga delar av parken, som är mycket besöksvärd!
Ryggåsstugan


Härlig interiör med den tvärsgående bjälken som de dåtida besökarna väl kände till. Bakom den fick inte besökare komma om de inte särskilt bjöds in.Barnen, välrastade, men också tagna av guidens (som inte ville vara med på bild) medryckande berättande om livet i stugan när det begavs sig, har slagit sig ner på långbänken.

 Förrådsbod

Då hade energin runnit till igen i tillräcklig mängd för att göra en jättelik rododendrons grenar till en ny, minst lika rolig, lekplats!Soldattorp

Alpackor

Getter

Lamadjur

Hundrastgård! Hur ofta hittar man det? Lyckligt rusande Casilda!

Minnessten över Smålands söner. Märk väl - Smålands söner! Enda plumpen i parkens protokoll!

 Fågelmuséet, som blivit en kulturskyddad byggnad med ett särskilt kulturintresse över hur ett gammalt muséum visar upp en otrolig samling fågelarter (330)! Hit åkte jag i ungdomen moped från Forserum för att ta del av och öka kunskapen om olika fåglar!

Utsikten över Jönköping och Vättern är bedårande!Mat behövs! Men väntan på den kan bli lång! 
Ebba

 Albin

 Ann-Christin

 Casilda
Slut på besöket! Men fotbollen då! Det sköter Jönköpings Södra så bra på Stadsparksvallen att det blir Allsvenskan nästa år! Hoppas jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar