lördag 20 april 2013

En lugn, och varm, lördag förmiddag!

 
 
Det är strålande väder. Sommarvarmt i solen, ingen vind. Hasselhängena lyser som guld i solen, Vi hittade ett 30-tal nötter under hasseln när vi började greja i trädgården. Av dem såg vi inget när de kom förra året. Det blir bättre bevakning i år!
 
 
 
Här är hängpilen borta och fem doftschersminer är planterade istället. Nysått gräs är också avklarat. Nästa aktivitet är tvättning och målning av staket.
 
 
 
Vi tar en tur till Gislövs stjärna för att kolla hur långt vitsipporna har kommit. De har börjat blomningen, men än är det några dagar tills de fantastiska mattorna är utslagna. Två större hackspettar har trumningstävling över oss i lunden. Bofinkar sjunger överallt. Den mjuka, försynta lövsångaren har kommit liksom gransångare.
 
 
 
Svalörten blommar.
 
 
 
Strax norr om lunden breder ett fint hedlandskap ut sig. Det var här den gråhuvade sparven höll till för ett år sedan. Jag gillar detta skarpt! Här är också mycket småvatten med klockgrodor och annat trevligt längre fram.
 
 
 
 
 
 
På ett annat ställe i lunden växer påskliljor vilt. Naturligtvis ditförda av någon, men nu är känslan att de ingår i den naturliga faunan.
 
 
 
Humlorna älskar dessa och det pågår ett ständigt krypande ut och in i blomkalkarna.
 
 
 
 
 
 
Lisa håller en lugn koll på vad matte och husse hittar på!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar