torsdag 13 december 2012

Luciadagen och besök på Kiviks musteri

 
Vad gör man på Luciadagen? Jo, naturligtvis, knallar upp i ottan. Tar sig till Marint Center, går in på Skeppet. Där njuter vi av Simrishamns lucia, lussebulle och pepparkaka. Luciasången sjöngs på italienska, härligt! Det var över huvud taget ett fint program vi blev bjudna på. Ett trevligt initiativ av Simrishamnsbostäder.
 
 
 
Ytterligare ett trevligt inslag var den yngre lucian som med stort allvar deltog i sången.
 
 
 
När Luciafirandet var slut möttes vi av en strålande vacker morgon. Dessa soluppgångar över havet, det går inte att se sig mätt på dem! Jag har hundratals bilder på dem, men det blir ändå några till när jag möter denna syn.
 
 
 
Jag känner onekligen att julen närmar sig. Förberedelserna går vidare. Där ingår ett besök för uppbunkring av drycker för helgen, så vi åker en liten tur till Kivik och musteriet!
 
Där möter Fågelmannen!
 


Här passade vi på att njuta av en lunchbuffé med kalkonbröst, äppelmos, sallad, hembakat bröd och naturligtvis äppelmust som måltidsdryck. Mycket vällagat och gott!

 
Men också en välfylld affär med alla möjliga drycker där naturligtvis alla har anknytning till frukt av olika slag. Slagskeppet här är äppelmust av många olika slag, men också björnbär, granatäpple m m som till exempel hallonglögg som Fia provsmakar!
 
 
 
 
 
 
Havet ligger åter lugnt och stilla med gäss och änder på alla lämpliga ställen. Det känns som om jullugnet har börjat närma sig....
 
 
 
.....vilket uppskattas stort av Lisa som numera sover på kudde!!
 


2 kommentarer:

  1. Vila på nu när ni kan, det blir annat till julhelgen :-) Trevligt med luciatåg, här har vi fått avnjuta Albins igår och Ebbas i tisdags. Mycket trevliga och även den sången framfördes med stort allvar, inte på italienska dock...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi laddar för fullt! I morgon räknar jag med att köttbullsproduktionen kommer igång! På lördag utsätter jag mig för något nytt. Aida av Verdi ska avnjutas på Simrishamns Bio, 4 timmar opera. Hur ska detta gå? Fia avstår på grund av svårighet att sitta så länge.

      Radera